Vehora Hesap Silme
Son güncelleme: 5 Eylül 2026
Vehora hesabınızı ve hesabınıza bağlı kişisel verilerinizi Vehora mobil uygulaması üzerinden doğrudan silebilirsiniz. Bu sayfa, hesap silme adımlarını ve silme işleminin kapsamını açıklar.
Uygulama İçinden Hesabınızı Nasıl Silersiniz?
Vehora uygulamasını açın ve aşağıdaki iki yoldan birini izleyin:
Yol 1 — Profil ekranından doğrudan
- Alt menüden Profil sekmesine gidin.
- Sayfanın en altına kadar kaydırın ve "Hesabımı Sil" seçeneğine dokunun.
Yol 2 — Ayarlar üzerinden
- Profil sekmesinde sağ üstteki dişli simgesine dokunarak Ayarlar'a girin.
- "Yasal ve Gizlilik" bölümüne, ardından "Hesap ve Veri Silme" seçeneğine dokunun.
Her iki yol da aynı "Hesabı Sil" ekranına yönlendirir. Bu ekranda:
- Güvenlik amacıyla hesap şifrenizi tekrar girmeniz istenir.
- "Bu işlemin geri alınamayacağını anlıyorum." onay kutusunu işaretleyin.
- "Hesabı Kalıcı Olarak Sil" butonuna dokunun ve açılan onay penceresinde"Evet, Sil" seçeneğiyle işlemi doğrulayın.
Onayladıktan sonra hesabınız silinir ve oturumunuz otomatik olarak kapatılır.
Bu İşlem Kalıcıdır
Hesap silme işlemi geri alınamaz. Onaylamadan önce ihtiyaç duyabileceğiniz bilgileri (ör. bakım geçmişiniz) ayrıca not almanızı öneririz.
Neler Silinir?
Hesabınızı sildiğinizde; araçlarınız, sürüş kayıtlarınız, bakım/yakıt/masraf verileriniz, ilanlarınız, paylaşım izinleriniz ve yapay zeka kullanım geçmişiniz dahil olmak üzere hesabınızla ilişkili veriler sistemden kaldırılır. Bu kapsamda kimlik belgeleriniz (sürücü belgesi ve kimlik kartı görselleri dahil — geçmiş uygulama sürümlerinde yüklenmiş olabilecek görseller de dahil olmak üzere), T.C. Kimlik Numarası içeren ilgili kayıtlarınız ve Kaza Asistanı oturumlarınız (kendi bilgileriniz ve bu kayıtlara girdiğiniz diğer tarafa ait bilgiler dahil) de temizleme sürecine dahil edilir.
Bazı Kayıtlar Neden Saklanabilir?
Araç sahipliği ve şasi numarası (VIN) geçmişi gibi, bir aracın sahiplik zincirinin bütünlüğünü ve ileride o aracın başka bir sahibinin hukuki güvenliğini korumak amacıyla tutulan bazı paylaşılan/işlemsel nitelikteki kayıtlar bu kapsamın dışındadır; bu kayıtlarda hesabınıza ait geçmiş bir sahiplik bilgisi kalabilir. Benzer şekilde, başka bir kullanıcı hakkında ilettiğiniz bir şikâyet/ihbar kaydı, güvenlik ve kötüye kullanımın önlenmesi amacıyla kanıt niteliği taşıdığından hesabınız silindikten sonra da saklanabilir; ancak bu kayıtta sizi tanımlayan bilgiler anonimleştirilir. Daha fazla ayrıntı içinKVKK Aydınlatma Metni sayfamıza bakabilirsiniz.
Sorularınız mı Var?
Hesap silme süreciyle ilgili sorularınız için destek@vehora.net, kişisel verilerinizle ilgili KVKK kapsamındaki talepleriniz içinkvkk@vehora.net adresine ulaşabilirsiniz.